Nieuws - Bitcoinprijs verzwakt ondanks record ETF-instroom

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoinprijs verzwakt ondanks record ETF-instroom

Bitcoin (BTC)
ETF
Bitcoinprijs verzwakt ondanks record ETF-instroom

Bitcoin ETF's hebben nu bijna 5 procent van het totale bedrag in omloop. De prijs van de cryptocurrency heeft echter veel tijd nodig om te herstellen. Wat zit erachter.

De spot Bitcoin ETF's in de VS registreerden vorige week een instroom van in totaal 1,83 miljard dollar. Dit blijkt uit gegevens van HODL15Capital.

Dit was de sterkste koopweek voor Bitcoin ETF's sinds maart van dit jaar. Alleen al in de handelsweek van 3 tot 7 juni namen ETF's bijna meer op dan in de hele voorgaande maand.

Bovendien komt de hoeveelheid BTC die werd gekocht overeen met twee maanden productie. De ETF's verwierven ongeveer 25.729 BTC, vergeleken met 3.150 BTC die miners konden delven.

Alle 34 wereldwijde ETF's hebben nu meer dan een miljoen BTC - ongeveer vijf procent van de totale hoeveelheid in omloop. De leider is BlackRock's IBIT ETF met meer dan 300.000 BTC.

Volgens ETF-expert Nate Geraci zijn Bitcoin ETF's al goed voor 60 procent van het vermogen onder beheer (AUM) van de goud ETF's die 20 jaar geleden werden gelanceerd.

Ondanks de recordbrekende cijfers daalde de BTC-prijs aan het begin van het weekend en gleed onder de grens van $ 70.000. Er zijn veel redenen.

Daar zijn verschillende redenen voor. Aan de ene kant hadden de aanvankelijk sterk ogende arbeidsmarktgegevens in de VS de hoop op een rentewending verder doen afnemen. De aanhoudend hoge renteomgeving remt risicovolle activa af, zoals Bitcoin en andere altcoins.

Aan de andere kant hebben hedgefondsen met een hefboom volgens gegevens van de futures exchange CME enorme shortposities opgebouwd op BTC. De som van de posities die tegen Bitcoin wedden is dus op een nieuw hoogtepunt, wat de prijs onder druk kan zetten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven