Nieuws - Bitcoinprijs gezakt onder 20.000 US dollar - de zoektocht naar de bodem gaat door

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoinprijs gezakt onder 20.000 US dollar - de zoektocht naar de bodem gaat door

Bitcoin (BTC)
Tether (ERC-20) (USDT)
Investeren
bitcoin bodem

Na de valse uitbraak van Bitcoin (BTC) afgelopen week, is de cryptomarkt aan het begin van de week opnieuw onder de 20.000 US dollar gedoken.

Bitcoin (BTC) blijft deze week handelen in de range van USD 19.000 tot USD 21.900. De dominantie van Bitcoin blijft intussen afnemen tot 43,2 procent. Bitcoin (BTC) slaagde er niet in om de uitbraak van afgelopen vrijdag boven USD 21.900 door te zetten en gleed terug naar zijn tradingrange van de afgelopen weken tussen USD 19.000 en USD 21.900. De valse uitbraak zorgde ervoor dat de BTC prijs verder corrigeerde tijdens het weekend.

Op dinsdag 12 juli corrigeerde de koers van Bitcoin naar USD 19.524. Bitcoin handelt dus weer in de buurt van de psychologisch belangrijke grens van 20.000 dollar. BTC heeft moeite om boven de grens van 20.000 US dollar te blijven. De dominantie van Bitcoin was echter in staat om een bodem te vormen in de buurt van 43,20 procent in de laatste paar handelsdagen. Momenteel bedraagt de marktmacht 43,91 procent.

Hoewel enkele van de top 100 altcoins zoals Quant (QNT) in staat waren om een opmerkelijke prijsrally te initiëren in de laatste zeven handelsdagen, blijft de uitbodeming van veel cryptocurrencies op wankele grond. Om de bodem te bevestigen, moet Bitcoin uit zijn zijwaartse fase naar boven uitbreken om verdere bullish impulsen te geven aan de markt als geheel.

Het feit dat alle top 10 altcoins deze week een negatieve prijstrend laten zien in een 7-daagse vergelijking, bevestigt eens te meer de onzekere situatie op de cryptomarkt. De prijsontwikkeling van Bitcoin en Co. zal morgen, woensdag, waarschijnlijk aanzienlijk worden beïnvloed door belangrijke gegevens over de inflatie in de VS.

Prijstrends van de top 10 altcoins

  • Alle top 10 altcoins laten een prijsdaling zien in een wekelijkse vergelijking.

  • Dogecoin (DOGE) voert de lijst aan met een prijsdaling van 11 procent. Polkadot (DOT), met een prijsdaling van 9 procent, vertoont ook een dalende trend, net als in de voorgaande week.

  • Cardano (ADA) en Solana (SOL) zijn ook zwak, met een daling van ongeveer zeven procent, net als Ethereum (ETH).

  • Aan de andere kant zijn Shiba Inu (SHIB) en de Binance Coin (BNB) in staat geweest om zich lichtjes uit de affaire te trekken en hebben, net als Bitcoin, slechts met ruim één procentpunt gecorrigeerd.

Stabiliteit van de Top 10

  • Hoewel Bitcoin blijft handelen in zijn zijwaartse range met een huidige prijs van rond de USD 20.000, vertegenwoordigt het huidige dagelijkse dieptepunt opnieuw een hoger dieptepunt.

  • Het feit dat de prijzen van de top 10 altcoins deze week geen nieuwe jaardieptepunten hebben gevormd, kan nog steeds als positief worden gezien op de korte termijn.

  • Als de marktdominantie van de cryptocurrency Bitcoin de komende handelsdagen echter weer boven de 20.000 US dollar stijgt, zal dit waarschijnlijk druk blijven uitoefenen op de prijsontwikkelingen van veel altcoins.

  • Ook de dominantie van de stablecoin Tether (USDT) neemt momenteel weer toe, een teken dat beleggers steeds meer aan de zijlijn blijven staan tot er een duidelijke richting op de cryptomarkt ontstaat.

  • De rangschikking van de top 10 altcoins laat deze week een verandering in rangschikking zien. Shiba Inu schuift voorbij Tron (TRX) naar de 9e plaats.

Winnaars en verliezers van de week

  • De cryptomarkt trendt op weekbasis opnieuw zwakker.

  • Slechts iets meer dan 10 van de top 100 altcoins laten een prijsstijging zien.

  • Net als in de voorgaande week noteerde de overgrote meerderheid van de 100 grootste cryptocurrencies een prijsdaling.

  • De marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies wordt momenteel echter vrijwel ongewijzigd verhandeld ten opzichte van de week ervoor op 865 miljard dollar.

  • De beheersbare lijst van wekelijkse stijgers wordt aangevoerd door Quant (QNT) met een koersstijging van 35 procent. Serum (SRM) buigt zich ook tegen de neerwaartse trend en wint 30 procent aan waarde. Ook Polygon (MATIC), met een waardestijging van 18 procent, en Internet Computer (ICP), met een waardestijging van 17 procent, vertonen een opwaartse trend.

Meerderheid van top 100 altcoins corrigeert weer deze week

  • Aan de top van de wekelijkse verliezers staan twee van de sterkste altcoins van de vorige week, Launchpad Tenset (10SET) en Layer1 ecosystem Waves (WAVES). Beide altcoins verloren 13 procent in waarde. Beleggers lijken hier winst te hebben genomen. ApeCoin (APE), Synthetix (SNX) en Axie Infinity (AXS) verliezen 11 procent in waarde..

  • De overgrote meerderheid van de underperformers corrigeert minder dan 10 procent week-op-week, wat een potentiële bodem voor veel cryptocurrencies bevestigt.

  • Correcties duren vaak weken tot soms zelfs maanden.

  • Beleggers die willen beleggen in altcoins moeten naast de dominantie van Bitcoin ook de dominantie van de grootste stablecoin, Tether, in de gaten blijven houden. Zolang de marktmacht van Bitcoin en Tether niet omslaat in een correctie, is een altcoin rally van de top 100 altcoins niet te plannen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven