Nieuws - Bitcoinprijs springt boven de $ 57.000 - dit zijn de drijfveren

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoinprijs springt boven de $ 57.000 - dit zijn de drijfveren

Bitcoinprijs springt boven de $ 57.000 - dit zijn de drijfveren

Op maandag maakte de Bitcoin-prijs al een grote sprong boven de grens van $ 53.000. Nu heeft de prijs een nieuwe piek voor het jaar bereikt van $ 57.109 op dinsdag. Dit zijn de mogelijke drijfveren.

Update: De Bitcoin-prijs is momenteel met 10 procent gestegen op 24-uursbasis en heeft een nieuw hoogste punt voor het jaar bereikt van $ 57.109 (om 3.45 uur).

De zogenaamde open rente op de Bitcoin futures markt heeft ook een nieuw hoogtepunt voor het jaar bereikt. Dit duidt op een hoge handelsinteresse van marktdeelnemers, vooral professionele beleggers.

De laatste keer dat de open rente zo hoog was, was in november 2021, toen de cryptomarkt een hoogtepunt bereikte. Dit betekent dat er in totaal nog voor $ 22 miljard aan BTC-futurescontracten openstaat of ongedekt is.

De Bitcoinprijs blijft ook steun krijgen van ETF's. Elke dag stromen er veel meer miljoenen Amerikaanse dollars in de financiële producten, wat leidt tot extra vraag op de markt. Deze maandag waren er nieuwe recordhandelsvolumes. De BlackRock Bitcoin ETF brak zijn vorige recordhandelsvolume met 30 procent.

Aan de andere kant blijft de uitstroom uit de Grayscale Bitcoin ETF tot stilstand komen. De verkopen van afgelopen maandag waren de laagste ooit. Een overmatige vraag naar Bitcoin kan dus blijven groeien.

Tegelijkertijd staan de BTC-holdings op een historisch dieptepunt. De knelpunten op de aandelenmarkt blijven toenemen, wat ook zijn weerslag heeft op de OTC-markt.

Bovendien kondigde Michael Saylor vandaag via X aan dat hij nog eens 3.000 BTC heeft verworven met zijn bedrijf Microstrategy. Zulk "bullish" nieuws kan extra koopsentiment creëren bij particuliere beleggers.

Naast technische grafiekargumenten zorgt de aankomende BTC halving in april voor een positieve stemming op de cryptomarkt. Beleggers verwachten immers een Bitcoin-rally na de halvering. Dat is tenminste de ervaring van de laatste Bitcoin-cycli.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven