Nieuws - Bitcoiner betaalt 479867 keer teveel voor één enkele transactie

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoiner betaalt 479867 keer teveel voor één enkele transactie

Bitcoiner betaalt 479867 keer teveel voor één enkele transactie

Bitcoin ter waarde van $2.000 versturen en daar een bedrag van meer dan $500.000 voor betalen? Deze merkwaardige transactie is een record.

Volgens on-chain gegevens betaalde een Bitcoiner op 10 september bijna 20 BTC, het equivalent van meer dan $500.000, aan transactiekosten voor het overmaken van slechts 0,074 BTC ter waarde van minder dan $2000.

Volgens gegevens van ycharts kost een Bitcoin-transactie op dit moment in werkelijkheid $2,17.

Met 19,82 BTC is dit de transactie met de hoogste kosten ooit geregistreerd door het Bitcoin-netwerk.

Blockchainanalist Jameson Lopp wees erop dat het incident veroorzaakt kan zijn door foutieve software van een exchange of betalingsverwerker.

Volgens Lopp heeft het adres meer dan 60.000 transacties ontvangen en verzonden en waarschijnlijk de wisselgelduitvoer verkeerd berekend, wat leidde tot fouten in de transactiekosten.

Hij vermoedt dat het adres een Hot-wallet is van een bedrijf dat alleen geld opneemt. "Het lijkt erop dat er alleen af en toe geld wordt gestort vanaf een adres om het saldo aan te vullen."

Chun Wang, de medeoprichter van F2Pool, zei dat de bijna 20 BTC tijdelijk werd ingehouden. De gebruiker die verantwoordelijk is voor de transactie heeft drie dagen de tijd om de kosten te claimen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven