Nieuws - Aantal bitcoin-zoekopdrachten steeds lager

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Aantal bitcoin-zoekopdrachten steeds lager

Bitcoin (BTC)
Web 3.0
bitcoin-zoekopdrachten, lager

Als we kijken naar de zoekopdrachten van Google leren we: Bitcoin is meer een fenomeen geworden voor de nieuwsgierige gebruikers van de zoekmachine.

Met alle problemen die momenteel ons dagelijks leven beheersen, kan de portefeuille soms in ons achterhoofd vallen - vooral wanneer de Bitcoin zich in een gapende zijwaartse fase bevindt. Deze ontwikkeling is momenteel ook zichtbaar in de gegevens van Google zijn Trends. De belangstelling voor de cryptocurrency lijkt verder af te nemen en bereikte vorige week een nieuw dieptepunt voor het jaar.

Met een huidige zoekscore van 25 is de moeder van alle cryptocurrencies nog maar een kwart zo populair in vergelijking met zijn piek in juni van dit jaar. In El Salvador hebben zoekopdrachten naar Bitcoin het grootste aandeel in het totale aantal zoekopdrachten. Nigeria staat op de tweede plaats, het brons gaat naar ons Nederland.

Web3: De tegenovergestelde trend

Terwijl Bitcoin momenteel niet veel verbazing wekt, is een tegenovergestelde trend te zien bij de zoekterm Web3. Momenteel heeft de term een zoekscore van 90, de op een na beste score van het jaar – en is nog steeds stijgende. De zoekterm lijkt het populairst te zijn in China, met een waarde van 100. Singapore staat met een ruime marge op de tweede plaats (22), terwijl de derde plaats wordt ingenomen door Nigeria (20).

Methodologie

Google Trends-gegevens zijn gebaseerd op de relevante zoekinteresse van een specifieke zoekopdracht in vergelijking met de hoogste zoekopdracht in een periode en regio. De waarde 100 beschrijft de hoogste populariteit van de zoekopdracht.

Zoekopdrachten mogen dus niet worden gelijkgesteld met de getallen. In dit geval betekent het dat de huidige populariteit van de zoekopdracht Web3 bijna vier keer zo hoog is als de Bitcoin-zoekwaarde, dit betekent niet dat er meer mensen aan het zoeken zijn naar Web3.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven