Nieuws - Bitcoin zakt maar het netwerk floreert: 1,6M transacties op één dag

Door Ted Maas

Bitcoin zakt maar het netwerk floreert: 1,6M transacties op één dag

Bitcoin (BTC)
Blockchain/Technologie
Bitcoin zakt maar het netwerk floreert: 1,6M transacties op één dag

De BTC-koers blijft zakken, maar het aantal Bitcoin-transacties stijgt. Het Bitcoin-netwerk benadrukt zijn kracht met een nieuw record.

Sinds de halvering van de Bitcoin is de prijs van de cryptocurrency aanzienlijk gedaald. BTC wordt momenteel verhandeld op €53,868, een daling van 10 procent ten opzichte van een week geleden.

Ondertussen registreerde het Bitcoin-netwerk onlangs het hoogste aantal bevestigde transacties ooit op één dag. De adoptie laat dus een duidelijke opwaartse trend zien, hoewel de prijsvolatiliteit op de korte termijn niet kan worden genegeerd.

Slechts drie dagen na de start van de nieuwe Halvings-cyclus op 20 april, verwerkte het Bitcoin-netwerk meer dan 1,6 miljoen individuele transacties tussen verzenders en ontvangers, aldus gegevens van blockchain.com.

Een belangrijke reden: de lancering van de nieuwe Bitcoin Runes, die worden beschouwd als een alternatief voor Ordinals en het BRC-20 protocol op de Bitcoin blockchain. Volgens Dune Analytics waren Bitcoin-runes goed voor maar liefst 81,3% van alle transacties op het netwerk op 23 april. Dit moet de miners tevreden hebben gesteld, die dankzij hen meer dan 1200 BTC extra hebben verdiend sinds de halving.

BTC heeft nu echter de meerderheid van de transacties via het netwerk teruggewonnen. Op 30 april waren BTC-transfers opnieuw goed voor 73,54 procent van alle transacties op het netwerk, terwijl runes verantwoordelijk waren voor 22,8 procent. Terwijl de miners profiteren van de runes, blijven normale gebruikers achter. Soms explodeerden de kosten voor een gemiddelde transactie tot 128 dollar.

Nu zijn de transactiekosten in het Bitcoin-netwerk echter weer enorm gedaald. Een transactie met gemiddelde prioriteit kost nu ongeveer 2 dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven