Nieuws - Bitcoin-transactiewaarde bereikt hoogste jaarlijkse waarde van $25 miljard

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin-transactiewaarde bereikt hoogste jaarlijkse waarde van $25 miljard

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Bitcoin-transactiewaarde bereikt hoogste jaarlijkse waarde van $25 miljard

Op 28 mei verplaatsten Bitcoin-bezitters maar liefst 367.000 BTC ter waarde van $ 25 miljard. Een jaarlijks hoogtepunt voor de cryptocurrency.

Op 28 mei verplaatsten Bitcoin-bezitters maar liefst 367.000 BTC op de blockchain, wat een nieuw jaarlijks hoogtepunt in transactiewaarde vertegenwoordigt. De on-chain transactiewaarde verwijst naar de geschatte totale waarde van transacties op de Bitcoin blockchain.

Volgens gegevens van Blockchain.com is dit de hoogste waarde sinds 13 juni 2022, toen de BTC-prijs slechts $26.500 bedroeg en er meer dan 519.000 BTC werd verplaatst.

Ondertussen bleef het aantal transacties relatief normaal. Op 28 mei registreerde de BTC-transactie tracker YCharts een totaal van 596.790 Bitcoin-transacties.

Het handelsvolume van Bitcoin was ook niet ongewoon hoog, aangezien het volume van BTC-transacties op exchange dezelfde dag in totaal ongeveer 200 miljoen USD bedroeg.

In dit artikel over de kopers van Bitcoin ETF's kun je lezen of institutionele beleggers binnenkort een nieuwe ETF-hype kunnen veroorzaken met aanzienlijke prijsstijgingen.

Bij het ter perse gaan wordt Bitcoin verhandeld op $68.920, wat neerkomt op een daling van 1,08 procent in de afgelopen 24 uur. De hoge transactiewaarde van BTC lijkt dus voorlopig geen grote invloed te hebben op de prijs.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven