Nieuws - Bitcoin tekort op exchanges komt tot een hoogtepunt

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin tekort op exchanges komt tot een hoogtepunt

Bitcoin (BTC)
Exchanges
Bitcoin tekort op exchanges komt tot een hoogtepunt

De Bitcoin Halving vermindert het aanbod van Bitcoin. Beleggers hopen op prijsstijgingen en halen hun BTC van de exchanges.

Terwijl de Bitcoinprijs boven de $ 70.000 staat, blijven de BTC-posities op exchange over de hele wereld dalen. In de afgelopen drie maanden zijn ongeveer 140.000 BTC van de exchanges gehaald.

Een langere observatieperiode illustreert de trend van afnemend aanbod nog drastischer. Sinds midden oktober 2022 is het Bitcoin-aanbod op exchanges gedaald van 2,72 miljoen BTC naar slechts 2,303 miljoen BTC.

Procentueel wordt nu nog maar 11,6 procent van alle Bitcoin op exchanges aangehouden, het laagste cijfer sinds april 2018.

Dit dalende aanbod wordt momenteel opgevangen door een groeiende vraag van institutionele beleggers. Drie maanden na de goedkeuring van de Bitcoin ETF hebben emittenten al meer dan 500.000 BTC uit de markt gehaald, volgens gegevens van Apollo.

Het aanbodtekort zou kunnen verergeren door de naderende halvering, waarbij de hoeveelheid Bitcoin die per nieuw block wordt geproduceerd weer wordt gehalveerd. De halvering zal naar verwachting eind april plaatsvinden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven