Nieuws - Bitcoin-Spot-ETF binnen een half jaar goedgekeurd?

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bitcoin-Spot-ETF binnen een half jaar goedgekeurd?

Bitcoin (BTC)
Investeren
Bitcoin-Spot-ETF, binnen een half jaar goedgekeurd?

Volgens Mike Novogratz' contacten bij Blackrock en Invesco zou een bitcoin spot ETF al begin volgend jaar goedgekeurd kunnen worden. En dan begint de strijd om het marktaandeel.

Bitcoin spot ETF zou binnen vier tot zes maanden goedgekeurd kunnen worden. Galaxy Digital CEO Mike Novogratz zei dit in een aandeelhoudersgesprek, waarbij hij "contacten" bij Blackrock en Invesco aanhaalde.

"Dit is een grote deal. Het is belangrijk omdat zowel onze contacten bij Invesco als bij BlackRock erop wijzen dat dit een kwestie is van wanneer, niet of en dat het waarschijnlijk zes maanden duurt," legde Novogratz uit.

Gebrek in de VS

Tot nu toe is er nog geen Bitcoin spot ETF in de VS. Momenteel bekijkt de SEC overeenkomstige aanvragen van verschillende fondsen, waaronder Blackrock, VanEck, Invesco, Valkyrie, Ark Invest en Wisdom Tree. Zodra een Bitcoin ETF is goedgekeurd, zouden ze "vechten als honden en katten voor een marktaandeel", zegt Novogratz. Galaxy Digital maakte op 8 augustus zijn nieuwe resultaten voor het tweede kwartaal bekend. Volgens deze resultaten boekte het cryptobedrijf een nettoverlies van 46 miljoen US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven