Nieuws - Bitcoin populairder dan ooit bij Braziliaanse bedrijven

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bitcoin populairder dan ooit bij Braziliaanse bedrijven

Bitcoin (BTC)
Tether (ERC-20) (USDT)
Brazilië, Bedrijven, Cryptocurrencies, Investeren

Steeds meer Braziliaanse bedrijven vinden hun weg naar cryptocurrencies. Dit zou ook te maken kunnen hebben met hoge inflatiecijfers.

Gegevens Braziliaanse belastingdienst laat stijging zien

Er zijn nog nooit meer bedrijven met cryptocurrencies geweest in Brazilië dan nu. Zoals eerst gemeld door het Braziliaanse cryptomedium Livecoins, bezitten 12.053 bedrijven cryptocurrencies - meer dan ooit tevoren. Het verslag is gebaseerd op gegevens van de Braziliaanse belastingdienst Receita Federal do Brasil (RFB).

Bitcoin is samen met Tether het populairst in Brazilië

Volgens het rapport is Bitcoin (BTC) de populairste cryptocurrency onder bedrijven, op de voet gevolgd door de stablecoin Tether (USDT). Gemeten in Amerikaanse dollars neemt de waarde van de Braziliaanse cryptoreserves echter af. Terwijl bedrijven in juli nog voor 13 miljard Braziliaanse reals (2,5 miljard USD) aan BTC en cryptocurrencies. bezaten, was de waarde in augustus nog 11 miljard reals (2,1 miljard USD).

Braziliaanse real houdt goed stand

In tegenstelling tot de zwakke euro houdt de Braziliaanse real vrij goed stand. Sinds het begin van het jaar is de munt met 10% in waarde gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De inflatie blijft met 8,7% hoog.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven