Nieuws - Bitcoin op 100.000 dollar? Peter Schiff gelooft van niet

Door Ted Maas

Bitcoin op 100.000 dollar? Peter Schiff gelooft van niet

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Bitcoin op 100.000 dollar? Peter Schiff gelooft van niet

Peter Schiff verwacht niet dat de Bitcoinkoers in de nabije toekomst zal stijgen. Volgens de econoom zijn de ETF's een "scam" gebleken.

Nadat de Bitcoinkoers naar een nieuwe recordhoogte was gestegen in het kielzog van ETF-registraties in de VS, werd er veelvuldig gespeculeerd over de vraag of de grens van 100.000 dollar zou kunnen worden doorbroken. Eén persoon denkt van niet: Peter Schiff.

"Als de Bitcoin ETF's de Bitcoin echt naar $100.000 of hoger gaan brengen, waarom zijn alle Bitcoin-gerelateerde aandelen dan in bear markets?"

De prominente ondernemer en goudbelegger, die erom bekend staat niet veel te denken van cryptocurrencies, doelt op de recente dalingen van bedrijven als Coinbase, MicroStrategy en Hive.

"Vandaag is de dag dat beleggers die de nieuwe Bitcoin ETF's kochten erachter komen dat ze een scam hebben gekocht," zei Schiff in een andere tweet.

"Ze weten nu dat Bitcoin niet de veilige haven is, de opslagplaats van waarde die het werd aangeprezen te zijn. Verblinde beleggers zullen waarschijnlijk verkopen om hun verlies te beperken of om winst te boeken en verder te gaan."

Onlangs nog adviseerde Schiff beleggers om Bitcoin te verkopen.

"Bitcoin hodlers opgelet. Dit kan je laatste kans zijn om je Bitcoin te verkopen en wat goud en zilver te kopen tegen gunstige prijzen," zei Schiff destijds in een bericht op X.

Peter Schiff baart regelmatig opzien op de korte berichtendienst met kritische opmerkingen over Bitcoin. In maart zei hij dat Bitcoin een "grote crash" tegemoet kon zien. De 61-jarige gelooft dat een prijsval van 80 procent mogelijk is. Laten we concluderen dat Schiff niet de grootste fan is.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven