Nieuws - Bitcoin-ontwikkelaar verliest al zijn munten in hack

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin-ontwikkelaar verliest al zijn munten in hack

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
Bitcoin-ontwikkelaar verliest al zijn munten in hack

Een van de oorspronkelijke Bitcoin Core ontwikkelaars is blijkbaar het slachtoffer geworden van een hack. Munten met een waarde van 3,6 miljoen dollar zijn verdwenen.

Bitcoin-ontwikkelaar Luke Dashjr moet een slechte start van het jaar hebben gehad. Hij bevestigde zondag in een tweet dat "ten minste veel" en waarschijnlijk al zijn munten verloren zijn gegaan bij een hack.

Hij riep de Bitcoin Twitter gemeenschap op om te helpen, want hij had "geen idee" hoe de aanval mogelijk was. Blijkbaar hadden de dader of daders toegang gekregen tot zijn PGP-sleutel en daarmee tot zijn portemonnee.

Hij gaf geen informatie over het bedrag aan verloren bitcoins. Het portefeuilleadres dat hij deelde toont echter 216 BTC, momenteel ongeveer US$ 3,6 miljoen waard. Onder andere Binance-chef Changpeng Zhao verzekerde zijn steun bij het oplossen van de zaak.

Sommige leden van de gemeenschap speculeren echter over mogelijke nalatigheid van de ontwikkelaar. Volgens een bericht van 17 november vorig jaar had hij eerder malware op zijn computer ontdekt. Mogelijk heeft hij daardoor niet de nodige maatregelen genomen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven