Nieuws - Bitcoin nu in het Guinness Book of Records

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bitcoin nu in het Guinness Book of Records

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Bitcoin, Guinness book of records

Met talrijke vermeldingen in de "Guinness World Records" is de cryptocurrency Bitcoin nu houder van verschillende ononderbroken wereldrecords.

Meer dan 20 vermeldingen in het boek

Bitcoin is officieel opgenomen in het Guinness Book of Records met meer dan 20 vermeldingen. De prestaties staan vermeld op de website. Volgens een van de verslagen is Bitcoin de "eerste gedecentraliseerde cryptocurrency". "Bitcoin werd ontwikkeld als een oplossing voor de uitdaging om een digitale munt te reguleren zonder een gecentraliseerde organisatie of 'vertrouwde derde partij' om toezicht te houden op transacties," staat er.

Ook bekende namen met Bitcoin staan erin

Bovendien is El Salvador nu het eerste land dat Bitcoin accepteert als wettig betaalmiddel. Ook bekende Bitcoin-persoonlijkheden komen aan bod: Hal Finey, als ontvanger van de eerste Bitcoin-transacties, en Laszlo Hanyecz, die de eerste commerciële Bitcoin-transactie deed door twee pizza's te kopen.

De Mt.Gox aanval geldt als de "grootste cryptocurrency hack", waardoor het tot op heden een ongebroken wereldrecord is. Destijds werden 850.000 Bitcoin gestolen, wat vandaag de dag gelijk zou staan aan ongeveer 16,28 miljard dollar. Eigenaren kunnen volgend jaar ten minste een deel van de ooit gestolen munten terugvorderen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven