Nieuws - Bitcoin: Nog een futures ETF gelanceerd

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin: Nog een futures ETF gelanceerd

Bitcoin (BTC)
Exchanges
Wet en regelgeving
Investeren
ETF's

Wat vorig jaar met enorme euforie werd ontvangen, lijkt nu al gemeengoed: er wordt een nieuwe Bitcoin futures ETF gelanceerd. Wanneer komt de fysieke ETF?

Op 15 september ging de nieuwe bitcoin futures ETF van Hashdex, met het acroniem DEFI, live. Dat meldt Bloomberg. Net als eerdere bitcoin ETF's in de VS is deze echter gebaseerd op termijncontracten. Met andere woorden, in plaats van echte munten worden hier alleen derivaten verhandeld.

De fysiek gebaseerde bitcoin ETF's (spot ETF) in de VS worden beschouwd als de heilige graal voor veel beleggers. Na hun vrijgave zouden grote institutionele bedragen naar de cryptocurrency kunnen stromen.

De financiële toezichthouder SEC heeft echter tot nu toe een dergelijke vrijgave geweigerd, waarbij zij zich telkens weer beroept op bezwaren van regelgevende aard. Meest recent met de Bitcoin ETF applicatie van beleggingsonderneming Van-Eck.

Volgens het rapport verbergen de details van de nieuwe toekomstige ETF echter de hoop op een fysiek exchange-traded fund. De aanvraag daarvoor viel onder een andere effectenwet dan zijn voorgangers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven