Nieuws - Bitcoin-miners investeren meer dan een miljard dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin-miners investeren meer dan een miljard dollar

Bitcoin (BTC)
Mining
Blockchain/Technologie
Bitcoin-miners investeren meer dan een miljard dollar

De concurrentie tussen Bitcoin-miners wordt steeds heviger. Miningbedrijven investeren grote sommen geld voor betere computers. Wat drijft hen?

Na een periode van stilte tijdens de cryptowinter zijn de Bitcoin-miningbedrijven eindelijk teruggekeerd op de markt. Vanwege de aanstaande halvering in april is de onderlinge concurrentie heviger dan ooit, zoals Bloomberg meldt.

De toonaangevende miningbedrijven hebben daarom sinds februari 2023 technologie besteld ter waarde van ongeveer een miljard US dollar. CleanSpark Inc. en Riot Platforms hebben met elk meer dan 400 miljoen dollar het meest uitgegeven, volgens gegevens van TheMinerMag.

Miners gebruiken speciale computers met een relatief hoge energiebehoefte om transacties op de blockchain te valideren en ontvangen dan beloningen in de vorm van Bitcoin, de zogenaamde "bloksubsidie".

Daarom zijn ze voortdurend op zoek naar goedkope elektriciteit in verschillende delen van de wereld. Hun felle concurrentie komt niet in de laatste plaats tot uiting in de mining difficulty, een maat voor de rekenkracht bij Bitcoin mining, die momenteel hoger is dan ooit tevoren.

"Met de halvering medio april zullen de inkomsten van mijnbouwers aanzienlijk dalen, waardoor sommigen van hen met negatieve marges te maken krijgen," zegt Ethan Vera, COO bij mijnbouwdienstverlener Luxor Technology.

Het proof-of-work consensusmechanisme heeft veel critici vanwege de hoge energie-eisen, maar ook enthousiaste voorstanders. In een interview met het Duitse BTC-ECHO legde EU-commissaris Dr. Joachim Schwerin uit waarom de PoW-benadering de maximaal haalbare decentralisatie in de cryptosector vertegenwoordigt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven