Nieuws - Bitcoin-miner voor het eerst sinds 2009 actief

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin-miner voor het eerst sinds 2009 actief

Bitcoin (BTC)
Mining
Bitcoin-miner actief op Bitcoin-forum

Op het legendarische Bitcoin-forum bitcointalk.org is een miner opgedoken wiens activiteit teruggaat tot januari 2009.

Bitcoin zelf was op dat moment niet meer dan een week oud, waardoor de miner volgens oprichter Satoshi Nakamoto een van de allereerste cryptominers zou zijn geweest. Door middel van een verifieerbare on-chain handtekening bevestigde de anonieme gebruiker zijn activiteit op Bitcoins Stone Age. Hij reageerde op een vraag in het forum die op zoek was naar de oudste gedolven munten.

Mysterieus genoeg bestaat het forumaccount van de anonieme gebruiker pas sinds november 2022, dus wordt aangenomen dat hij zich uitsluitend voor dit doel heeft geregistreerd. Behalve zijn gebruikersnaam, OneSignature en Bitcoin-handtekening is er verder niets bekend over de gebruiker. Maar hij kan nauw hebben samengewerkt met de vroege ontwikkelaars van de blockchain.

Zo ook de pseudonieme oprichter van Bitcoin Satoshi Nakamoto, die op bitcointalk.org met anderen overlegde over zijn creatie. Nakamoto plaatste er ongeveer tien jaar geleden zijn laatste bijdrage voordat hij volledig van het toneel verdween.

Alleen zijn bewaarde berichten op het forum en zijn walletadres geven aanwijzingen voor zijn ware identiteit.

Het komt vaker voor dat miners die vroeg in Bitcoin zijn gestapt, jaren later weer actief worden. Zo was er een miner die na acht jaar 1100 BTC van zijn wallet naar twee verschillende wallet-adressen stuurde.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven