Nieuws - Bitcoin-miner Riot verhoogt hashrate

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin-miner Riot verhoogt hashrate

Bitcoin (BTC)
Mining
Bitcoin-miner Riot verhoogt hashrate

Volgend jaar vindt de Bitcoin halving plaats, waardoor de blokbeloning wordt gehalveerd. Miner Riot bereidt zich voor op de toekomst en breidt zijn hashrate-capaciteit uit.

Zoals Riot uitlegt in een persbericht, heeft het miningbedrijf ongeveer 33.280 nieuwe ASIC's gekocht voor bijna 163 miljoen US dollar.

De overeenkomst met hardwarefabrikant MicroBT voorziet in levering in december 2023. Tegen midden 2024 wil Riot de installatie voltooien, wat de hashrate zou moeten verhogen tot 20,1 EH/s.

Daarnaast zou Riot de optie hebben om nog eens 66.560 M56S++ miners van MicroBT te kopen onder dezelfde voorwaarden. Dit zou de "self mining capacity" kunnen verhogen met 15,3 EH/s, wat zou overeenkomen met een totale waarde van 35,4 EH/s, vervolgt het rapport.

Volgens gegevens van ycharts is de hashrate van het Bitcoinnetwerk 379 EH/s op het moment van schrijven.

Jason Les, CEO van Riot, zegt: "Deze nieuwe modellen behoren tot de krachtigste en meest efficiënte apparaten die ooit zijn gemaakt voor Bitcoin-mining".

Riot is een van de grootste Bitcoin miners ter wereld en heeft onlangs te maken gehad met kritiek over zijn energieverbruik.

Wil je meer leren over de hashrate? Meer over hashing lees je hier.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven