Nieuws - Bitcoin Miner Marathon investeert in hernieuwbare energie in Kenia

Door Luc Vesters

Bitcoin Miner Marathon investeert in hernieuwbare energie in Kenia

Bitcoin (BTC)
Mining
Bitcoin Miner Marathon investeert in hernieuwbare energie in Kenia

Het mining bedrijf Marathon Digital heeft een contract getekend met het Keniaanse ministerie van Energie en Aardolie om hernieuwbare energie te ontwikkelen. Dit staat in een persbericht.

Het doel van het partnerschap is om ongebruikte energie in Kenia nuttig te gebruiken door de mining infrastructuur uit te breiden. Daarnaast is het de bedoeling om “gezamenlijke technologieprojecten te ontwikkelen”, zoals Marathon CEO Fred Thiel uitlegt.

“Met een verwachte investering van meer dan 80 miljoen US dollar kan dit project economische voordelen opleveren voor de Keniaanse economie en inkomsten genereren voor het ecosysteem van de lokale energiesector,” luidt de verklaring.

Kenia is niet het enige land dat profiteert van de samenwerking; aandeelhouders in Marathon aandelen (MARA) konden ook genieten van bijna zes procent groei in de aandelenkoers. Op het moment van schrijven wordt het aandeel verhandeld op 21,21 US dollar.

Kenia is niet het eerste Afrikaanse land dat in zee gaat met Bitcoin-bedrijven. In buurland Ethiopië wordt Bitcoin mining gebruikt om de opgewekte elektriciteit rendabel te maken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven