Nieuws - Bitcoin-miner CleanSpark investeert 145 miljoen dollar in beter apparatuur

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin-miner CleanSpark investeert 145 miljoen dollar in beter apparatuur

Bitcoin (BTC)
Bitcoin-miner CleanSpark investeert 145 miljoen dollar in beter apparatuur

Het Amerikaanse mining bedrijf CleanSpark bereidt zich voor op de halvering van de bitcoin door 45.000 nieuwe apparaten te kopen.

CleanSpark heeft 45.000 gloednieuwe Antminer S19 XP's gekocht voor een totaalbedrag van 144,9 miljoen dollar. Het bitcoin mining bedrijf deed de aankondiging in een persbericht op 11 april. Dit zal de hashrate van Cleanspark verhogen met meer dan 6,3 exahashes per seconde (EH/s), waardoor het vermogen wordt verdubbeld.

"De Antminer S19 XP is de meest energie-efficiënte Bitcoin mining machine op de markt van vandaag en een belangrijk onderdeel in ons voortdurende werk om een van de meest efficiënte Bitcoin mining faciliteiten in het land te bouwen," zei Zach Bradford, CEO van CleanSpark.

De apparatuur zal naar verwachting uiterlijk eind dit jaar volledig operationeel zijn in de fabriek in Sandersville, Georgia. Het bedrijf mikt op een totale hashrate van 16 exahashes per seconde (EH/s). De maatregelen zijn genomen met betrekking op de Bitcoin halving van volgend jaar, aldus Bradford.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven