Nieuws - "Bitcoin is terug": interesse in BTC neemt wereldwijd toe

Door Luc Vesters

"Bitcoin is terug": interesse in BTC neemt wereldwijd toe

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie

"Bitcoin is terug", wordt er tegenwoordig vaak gezegd. Of het nu gaat om vrienden, familie of de pers: iedereen heeft het weer over de nummer 1 cryptocurrencies. Dit kan worden gemeten. Zoals gegevens van Google Trends laten zien, is er een wereldwijde toename van het zoekvolume naar "Bitcoin".

En ook in Duitsland zijn mensen weer steeds meer geïnteresseerd in Bitcoin. De meeste aandacht voor cryptocurrencies is er in Beieren, Baden-Württemberg en Berlijn. Saksen-Anhalt neemt de laatste plaats in.

Zuid-Duitsland staat bovenaan de lijst I Bron: Google Trends

Deze trend komt overeen met andere landen. Wereldwijd neemt de belangstelling voor Bitcoin sinds eind oktober toe. El Salvador heeft de meeste zoekopdrachten ter wereld - geen wonder, want het land heeft cryptocurrencies uitgeroepen tot nationale valuta. Nigeria en Brazilië volgen daarna.

Over de hele wereld Googelen mensen naar Bitcoin I Bron: Google Trends

De gegevens van Google Trends zijn geen absolute getallen, maar eerder de verhouding tussen bepaalde zoektermen en het totale aantal zoekopdrachten.

Het hoogste niveau van deze verhouding in een bepaalde periode resulteert in de waarde 100. Een waarde van 50 betekent bijvoorbeeld dat er op een zoekterm maar half zo vaak is gezocht in de betreffende week in vergelijking met de week ervoor.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven