Nieuws - Bitcoin is nu meer waard dan Visa

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin is nu meer waard dan Visa

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Bitcoin is nu meer waard dan Visa

De "flippening" van Visa is te danken aan de goede prestaties van Bitcoin sinds het begin van het jaar. De cryptocurrency vindt zichzelf nu terug in de top 11.

Bitcoin is meer waard dan Visa. Dat blijkt uit een blik op de ranglijst van de meest waardevolle activaklassen. Met een marktkapitalisatie van 472 miljard US dollar krabbelt de cryptocurrency aan de top 10. De volgende horde is fabrikant van grafische kaarten Nvidia (marktkapitalisatie: 533 miljard US dollar).

De belangrijkste reden voor de flippering zijn de goede prestaties van de cryptocurrency sinds het begin van het jaar. Bitcoin heeft in totaal bijna 48% gewonnen. Huidige prijs: 24.455 US dollar.

De Bitcoin-Visa flippering is niets nieuws: het is al de derde keer dat de cryptocurrency de creditcardaanbieder inhaalt. Voor het eerst verdrong BTC de betaaldienstverlener in december 2020.

In feite is Visa al geruime tijd geïnteresseerd in de cryptowereld. Volgens geruchten werkt de betalingsgigant aan een eigen wallet voor Bitcoin en Co.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven