Nieuws - De op twee na rijkste persoon in Mexico, "Bitcoin is een bescherming tegen hyperinflatie".

Sam Fröling

Door Sam Fröling

De op twee na rijkste persoon in Mexico, "Bitcoin is een bescherming tegen hyperinflatie".

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
The third richest person in Mexico, "Bitcoin is a protection against hyperinflation."

De op twee na rijkste persoon van het land is een groot voorstander van de Bitcoin. En raadt zijn medeburgers aan om het ook te kopen.

Mexico's derde rijkste man, een Bitcoin-agent: In een interview met Bitcoin Magazine legt Ricardo Salinas uit waarom hij mensen in het land aanraadt om digitaal goud te gebruiken. De belangrijkste reden is de inflatie die in Mexico momenteel vijf procent bedraagt. Voor de miljardair is deze vorm van waardevermindering van geld ook wel een vorm van diefstal.

"Het feit dat mensen onbewust en zonder hun toestemming beroofd worden van hun spaargeld, is bijzonder schrijnend, vooral voor degenen die hun spaargeld nodig hebben voor hun pensioen," verklaart hij

Bitcoin dient als oplossing

De uitweg: Bitcoin, zegt hij, "een manier om je hiertegen te beschermen omdat het niet gedevalueerd kan worden." Dit verwijst naar de absolute limiet van 21 miljoen coins. Er zullen er nooit meer worden. De theorie van Bitcoin als bescherming tegen inflatie wordt echter als controversieel beschouwd. In Mexico wordt gesproken over Bitcoin als legaal betaalmiddel, net zoals het land El Salvador.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven