Nieuws - Bitcoin Hodl Dag: vandaag 10 jaar geleden

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin Hodl Dag: vandaag 10 jaar geleden

Bitcoin (BTC)
Bitcoin Hodl Dag: vandaag 10 jaar geleden

Wie zich richt op de langetermijngroei van Bitcoin, verkoopt niet - zelfs niet in slechte tijden. Dat is wat het woord "HODL" betekent.

Precies 10 jaar geleden, op 18 december 2013, schreef de anonieme Bitcoiner "GameKyyubi" een bericht op het BitcoinTalk.org forum met de kop "I AM HODLING".

Daarin beschreef hij dat zijn vriendin in een lesbische bar zat en de Bitcoinprijs was ingestort. Ondanks alle adviezen om te verkopen, besloot hij het tegenovergestelde te doen en de munten vast te houden.

GameKyyubi rechtvaardigde dit door te zeggen dat hij gewoon een slechte handelaar was. Hij verontschuldigde de typfout door te zeggen dat hij op dat moment dronken was.

Hodl werd later een acroniem voor "Hold On for Dear Life" en verwijst naar het niet verkopen, zelfs als de markt volatiel en slecht presteert.

De term is sindsdien een strategie geworden die gebruikt wordt door mensen die toegeven dat ze niet de vaardigheden hebben om succesvolle kortetermijntrades te maken.

De term heeft ook geïnspireerd tot de creatie van een vergelijkbare term, Buidl, die vaak wordt gebruikt door de cryptosector om te verwijzen naar de vele soorten toepassingen die worden ontwikkeld binnen de blockchainindustrie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven