Nieuws - Bitcoin halving: wat denken de insiders?

Door Ted Maas

Bitcoin halving: wat denken de insiders?

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Bitcoin halving: wat denken de insiders?

Het Duitse BTC-ECHO Insider Report voor het 2e kwartaal is uit. In dit rapport vraagt de grootste Duitse cryptowebsite experts uit de cryptoscene naar hun marktevaluaties. Ze bespreken onder andere de koers en de impact van de Bitcoin Halvering.

De positieve marktomgeving heeft ook de insiders bereikt. BTC-ECHO heeft een index gemaakt aan de hand van een aantal vragen. Vragen als: Wat zijn je verwachtingen op de korte en lange termijn? Wat is het correctie of crash gevaar etc. Aan deze vragen hangen een aantal punten die weer aan een index hangen. Vergeleken met het eerste kwartaal is deze index voor crypto-experts aanzienlijk gestegen. Hij steeg van 74 in het eerste kwartaal naar 84 in het tweede kwartaal. Je kunt precies zien hoe de index is opgebouwd in het gratis Insider Rapport.

Bitcoin halving: Insiders verwachten deze markteffecten

De mate waarin de Bitcoin Halvering invloed heeft op de Bitcoinkoers is controversieel. In het Insider Report legt Dr. Joachim Schwerin, senior econoom bij de Europese Commissie, uit: "Niet meteen, maar een paar weken na de halvering. Elke aanbodschok heeft economische effecten, en ondanks alle verwachtingen zijn deze momenteel niet volledig ingeprijsd - vooral omdat dit niet de laatste halvering is en het aanbodtekort dus structureel en periodiek is."

Prof. dr. Horst Treiblmaier van de Modul Universiteit Wenen is een iets andere mening toegedaan en gelooft dat de halvering al grotendeels is ingeprijsd. Richard Dittrich, bedrijfsbeïnvloeder bij de Stuttgart Stock Exchange, wijst er ondertussen op dat het niet alleen belangrijk is om te kijken naar hoeveel Bitcoin er op dit moment op de markt zijn, "maar ook hoeveel er worden gedeponeerd voor kortetermijnhandel bij handelscentra, wat op dit moment historisch gezien erg laag is."

Bitcoin Halving Game

De Bitcoin halvering staat voor de deur. Om dit te vieren, hebben we een Halving Game ontwikkeld waarin je Bitcoins kunt halveren en punten kunt verdienen. Onthoud goed, hoe meer Bitcoins je correct halveert, hoe meer punten je verzamelt. Maar pas op! Het halveren van andere munten zal je score verlagen. Probeer zoveel mogelijk punten te scoren binnen 60 seconden. De spelers met de hoogste scores op het scorebord maken kans op het winnen van Bitcoin en aan gaming gerelateerde prijzen. Speel nu mee!

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven