Nieuws - Bitcoin haalt zilver in op de aandelenmarkt

Door Luc Vesters

Bitcoin haalt zilver in op de aandelenmarkt

Bitcoin (BTC)
ETF
Investeren
Bitcoin haalt zilver in op de aandelenmarkt

Slechts een week nadat de ETF werd goedgekeurd door de SEC, heeft Bitcoin zilver al ingehaald in de beurshandel. In termen van beheerd vermogen is de cryptocurrency de op een na grootste ETF commodity beleggingscategorie in de VS geworden.

De stijgende populariteit van Bitcoin ETF's duidt op een groeiende acceptatie van BTC als beleggingsinstrument. Het succes kan onder andere worden toegeschreven aan de toenemende vraag van institutionele en particuliere beleggers. Zij beleggen blijkbaar liever in Bitcoin via de nieuwe spot ETF's.

Zilver was eerder de op één na grootste commodity ETF in termen van beheerd vermogen in de VS. Maar Bitcoin spot ETF's houden, inclusief Grayscale's omgezette GBTC trust, volgens informatie van CC15Capital nu al ongeveer 650.000 Bitcoin aan, Dit komt neer op een waarde van ongeveer $27,5 miljard.

Deze ontwikkeling is vooral opmerkelijk gezien de status van zilver als een populaire grondstofbelegging. De stijging van Bitcoin ETF's naar de tweede plaats onderstreept de toenemende erkenning als serieuze beleggingsoptie, ook onder institutionele beleggers.

De groeiende interesse van beleggers in Bitcoin ETF's weerspiegelt een bredere trend naar portefeuillediversificatie. En last but not least onderstreept het de geloofwaardigheid van BTC en betekent het een verbetering van het imago van Bitcoin als waardeopslag.

De omzetting van Grayscale's bestaande Bitcoin trust in een ETF speelt een belangrijke rol. Hierdoor ontstond van de ene op de andere dag 's werelds grootste Bitcoin ETF, die momenteel ongeveer 619.000 BTC bezit.

Tegenover het digitale goud staat alleen het echte, fysieke goud. Er is echter nog een lange weg te gaan voordat dit wordt ingehaald in termen van beheerd vermogen op de Amerikaanse beurzen. Bij elkaar hebben Amerikaanse ETF's momenteel goud in bezit met een totale waarde van een indrukwekkende $95 miljard.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven