Nieuws - Bitcoin ETF's met negatieve resultaten

Door Luc Vesters

Bitcoin ETF's met negatieve resultaten

Bitcoin (BTC)
ETF
Bitcoin ETF's met negatieve resultaten

De Amerikaanse Bitcoin ETF's hebben al vijf dagen op rij last van een netto uitstroom. Gisteren, dinsdag, stroomde er nog eens 161,6 miljoen US dollar uit de tien indexfondsen, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Farside Investors. In totaal bedroeg de netto-uitstroom de afgelopen vijf dagen meer dan USD 635 miljoen. Alleen al op donderdag verkochten Amerikaanse beleggers USD 217,6 miljoen aan Bitcoin ETF aandelen.

Niet verrassend is de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) voornamelijk verantwoordelijk voor de negatieve trend. GBTC verloor 470,1 miljoen dollar, wat volgens Dune betekent dat zijn marktaandeel nu nog maar 35,9 procent is.

Andere ETF-emittenten hebben echter ook te maken met rode cijfers. De op één na grootste verliezer was het populaire Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund, dat een netto-uitstroom van USD 62 miljoen leed, gevolgd door de ARK 21Shares Bitcoin ETF met USD 49,4 miljoen.

Tegelijkertijd blijft Bitcoin kelderen en staat op het moment van schrijven op ongeveer USD 57.790. Dit vertegenwoordigt een daling van 5,3 procent in de afgelopen 24 uur.

Zelfs BlackRock heeft momenteel weinig reden om blij te zijn. Hoewel de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van 's werelds grootste vermogensbeheerder stabiel is gebleven, heeft het geen netto instroom geregistreerd.

Toch zal de Bitcoin ETF flippening waarschijnlijk plaatsvinden in de komende weken, omdat de vorige marktleider Grayscale blijft worstelen met krimpende BTC holdings. BlackRock bezit al 274.400 BTC, waarmee het een marktaandeel heeft van 33,1 procent.

Ondanks de huidige netto uitstroom bezitten de tien Bitcoin ETF's samen 830.000 Bitcoin en daarmee een indrukwekkende 4,21 procent van de totale hoeveelheid BTC in omloop.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven