Nieuws - Bitcoin ETF's boeken record uitstroom

Door Luc Vesters

Bitcoin ETF's boeken record uitstroom

Bitcoin (BTC)
ETF
Bitcoin ETF's boeken record uitstroom

Een heel slecht begin van mei voor Bitcoin ETF's. Gisteren, woensdag, stroomde 564 miljoen US dollar uit de tien indexfondsen, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Farside Investors. Een negatief record. Er was één verrassing: niet de Grayscale Bitcoin Trust, maar de op twee na grootste Bitcoin ETF van Fidelity (FBTC) leed met ruim 191 miljoen dollar aan de hoogste dagelijkse netto uitstroom.

GBTC volgde op de tweede plaats onder de verliezers met een verlies van 167 miljoen USD, wat betekent dat het marktaandeel volgens Dune nu nog maar 35,7 procent bedraagt. Dit brengt de ETF-flippering dichterbij, want BlackRock zal in de nabije toekomst waarschijnlijk de marktleider worden.

Een blik op de iShares Bitcoin Trust laat echter zien dat BlackRock gisteren ook te maken had met een netto uitstroom van USD 37 miljoen. Toch kon de IBIT haar marktaandeel vergroten tot 33,2 procent omdat haar concurrenten nog meer verloren. Terwijl de Bitcoin ETF's allemaal in het rood stonden, handelt de cryptocurrency zelf op USD 57.710. Een lichte koerswinst van 0,61 procent ten opzichte van de vorige dag.

Ondanks de huidige netto uitstroom hebben de tien Bitcoin ETF's samen nog steeds 826.000 Bitcoin en daarmee een aanzienlijke 4,19 procent van de totale hoeveelheid BTC in omloop.

De uitstroom van BTC zou een negatief teken kunnen zijn, want vooral de Bitcoin ETF's van BlackRock en Fidelity bleven groeien in het eerste kwartaal en compenseerden de uitstroom uit het relatief dure GBTC.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven