Nieuws - Bitcoin ETF-besluit opnieuw uitgesteld

Door Luc Vesters

Bitcoin ETF-besluit opnieuw uitgesteld

Bitcoin (BTC)
VS
SEC's decisiondelayed

De SEC heeft haar beslissing over een Spot Bitcoin ETF in de VS opnieuw uitgesteld. In dit geval gaat het om een aanvraag van de Amerikaanse vermogensbeheerder VanEck. Het bedrijf diende de aanvraag in op 24 juni. In de verklaring van de SEC wordt de nieuwe datum van een beslissing verschoven naar 11 oktober 2022.

Voorlopig blijft de Amerikaanse beurs- en toezichthouder voor effecten bij zijn lijn om plannen voor een ETF op basis van fysiek gekochte Bitcoin in de wacht te zetten. Veel instellingen en particuliere beleggers zijn echter nog steeds geïnteresseerd in een dergelijk financieel product. Dit is ook het geval met Grayscale. Zij hadden een aanvraag ingediend om hun GBTC bitcoin trustfonds om te zetten in een ETF. De crypto fondsbeheerder ontving echter op 29 juni een afwijzingsbrief van de SEC. Bovendien haalde beleggingsgigant Blackrock onlangs de krantenkoppen toen ze hun eigen Bitcoin-trustfonds lanceerden.

Tot nu toe zijn Bitcoin ETF's in de VS alleen gebaseerd op futures-contracten. In plaats van fysieke Bitcoin , kopen en verkopen de fondsbeheerders certificaten op de prijs van de cryptocurrency. Meestal met grote afwijkingen van de beurskoers. Een goedkeuring voor de nieuwste aanvraag van VanEck staat nog in de sterren. In november 2021 verhinderde de SEC hen om een Bitcoin ETF te lanceren. En anders zijn er tot op de dag van vandaag nog geen dergelijke aanvragen gehonoreerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven