Nieuws - Bitcoin en Ethereum lanceren op de Londense beurs

Door Ted Maas

Bitcoin en Ethereum lanceren op de Londense beurs

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
Bitcoin en Ethereum lanceren op de Londense beurs

De interesse van institutionele beleggers in cryptocurrency neemt toe, met recent het opvallende nieuws dat er nu ook crypto-gerelateerde producten, zoals Exchange Traded Notes (ETN's), beschikbaar komen op de London Stock Exchange.

Deze ontwikkeling volgt op de introductie van de eerste Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF's), wat een belangrijke stap is in de toenemende acceptatie van cryptocurrencies door institutionele investeerders.

ETN's, die vergelijkbaar zijn met obligaties maar geen rente uitkeren, worden net als aandelen verhandeld op de beurs. In tegenstelling tot ETF's, die doorgaans fysieke activa of aandelen als onderpand hebben, is dit bij traditionele ETN's niet het geval. Echter, crypto-ETN's vormen hierop een uitzondering; ze moeten fysiek gedekt zijn door de onderliggende cryptocurrency, zoals Bitcoin of Ether, die bovendien veilig offline (cold storage) opgeslagen dient te worden. Deze crypto-ETN's mogen niet met hefboom (leveraged) werken, waardoor het risico beperkt blijft tot de werkelijke waarde van de gehouden crypto-assets.

Tot voor kort waren deze crypto-ETN's alleen beschikbaar voor institutionele beleggers, wat wijst op een voorzichtige maar duidelijke verschuiving richting acceptatie van cryptocurrencies binnen de traditionele financiële sector. Een mijlpaal in deze ontwikkeling was de goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF's in januari 2024, met als opmerkelijke nieuwkomer een fonds beheerd door BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder. BlackRock heeft sindsdien aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin aangekocht, wat de groeiende interesse en vertrouwen in cryptocurrencies vanuit de hoek van institutionele beleggers onderstreept.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven