Nieuws - Bitcoin doorbreekt de grens van $ 47.000

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin doorbreekt de grens van $ 47.000

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Solana (SOL)
Koersupdate
Bitcoin doorbreekt de grens van $ 47.000

De Bitcoinprijs stijgt binnen 48 uur met meer dan tien procent. De hele cryptomarkt volgt. Zijn de stieren terug?

Bitcoin passeerde vanochtend de magische grens van $ 47.000 en markeerde daarmee een belangrijke mijlpaal in de recente rally. De nummer 1 cryptocurrency noteerde daarmee een stijging van meer dan 10 procent binnen 48 uur.

De marktkapitalisatie van Bitcoin is nu bijna één biljoen dollar. BTC is momenteel de tiende meest waardevolle activa ter wereld.

De prijsstijging van BTC weerspiegelt een bredere trend in de cryptomarkt, die de afgelopen twee weken met bijna 20 procent is gestegen. Deze groei komt tegen een achtergrond van recordhoogtes in traditionele aandelenindices zoals de S&P 500 en Nasdaq-100.

In tegenstelling tot de aanvankelijke vrees hebben verschillende Bitcoin ETF's de afgelopen weken meer dan een miljard dollar aan verkopen geabsorbeerd. De instroom van institutionele beleggingen duidt op een groeiende acceptatie en integratie van cryptocurrencies in de traditionele financiële markten.

Ondanks de hoge volatiliteit in de cryptomarkt en de mogelijkheid van nog een "sell the news"-gebeurtenis, lijkt de recente prijsontwikkeling van Bitcoin beleggers vertrouwen te hebben gegeven. De veerkracht van de cryptocurrency suggereert fundamentele kracht.

Bitcoin ETF's hebben ook weer een groot succes geboekt: Op 8 februari beleefden ze hun op twee na grootste instroom, met een totaal van $ 403 miljoen. De hoge instroom vond plaats ondanks een terugtrekking van nog eens $100 miljoen uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Na de halvering van de Bitcoin in minder dan 70 dagen zal de block reward voor miners halveren van 6,25 BTC per block naar 3,125 BTC, wat kan leiden tot nieuwe hoogtepunten gezien de groeiende vraag van institutionele beleggers.

Andere cryptocurrencies stegen ook aanzienlijk. Ether (ETH) brak door de grens van $2500 en Solana (SOL) staat nu op meer dan $105.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven