Nieuws - Bitcoin bull run liquideert meer dan 300 miljoen US dollar op één dag

Door Ted Maas

Bitcoin bull run liquideert meer dan 300 miljoen US dollar op één dag

Bitcoin (BTC)
Investeren

Bijna alle traders waren blij met de koerstijging van Bitcoin en de rest - short sellers niet. Zij verloren 300 miljoen US dollar.

De enorme koersstijging van Bitcoin zorgde vandaag voor een opgewekte stemming in de cryptomarkt. BTC steeg met meer dan 12 procent en stond op een gegeven moment zelfs boven de 35.000 US dollar. Maar volgens het gezegde "de een zijn dood is de ander zijn brood", moesten short sellers vandaag de waarheid onder ogen zien. Uit data van het analyseplatform Coinglass blijkt dat er in de afgelopen 24 uur meer dan 300 miljoen US dollar aan shortposities werden geliquideerd.

Short gaan is een beleggingsstrategie die inzet op dalende prijzen. De belegger leent het activum en verkoopt het vervolgens. Door dit te doen, hoopt de belegger het actief later terug te kopen tegen een lagere prijs en het terug te geven aan de werkelijke eigenaar. De handelaar houdt het verschil als "winst". Een beleggingsmiddel waar veel traders gebruik van hebben gemaakt de afgelopen maanden. Vandaag viel hiet kwartje echter de andere kant op.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven