Nieuws - Bitcoin (BTC) weer positief, koers richting de 61K

Door Ted Maas

Bitcoin (BTC) weer positief, koers richting de 61K

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Bitcoin (BTC) weer positief, koers richting de 61K

De Bitcoin-koers is voor het eerst in een maand boven de 60.000 euro geklommen. Dit komt door positieve inflatiecijfers uit de VS.

De nummer 1 cryptocurrency heeft aanzienlijke winsten geboekt sinds gisterenmiddag. Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor €60,627. Op het hoogtepunt handelde het digitale goud zelfs boven de 61K. De bull run correleerde met de handelsstart in Amerika. De New York Stock Exchange (NYSE) opent haar deuren om 14:30.

De sterke prestaties van Bitcoin zijn te danken aan de inflatiecijfers in de VS, die door de markt positief werden gelezen. De inflatie op jaarbasis daalde in april licht van 3,5 procent naar 3,4 procent. Dit is positief omdat de inflatie vorige maand tegen de trend in licht was gestegen. Er lijkt nu een overkoepelende trend van dalende inflatiecijfers te zijn, wat een neerwaartse wending van de rente waarschijnlijker maakt.

Fed-voorzitter Powell zei tijdens een evenement op dinsdag 14 mei dat hoewel het restrictieve monetaire beleid langer kan duren als de inflatie aanhoudt, het zeer onwaarschijnlijk is dat de Fed de belangrijkste rentevoet opnieuw zal verhogen.

Bitcoin is sterk gecorreleerd aan de wereldwijde liquiditeit, die op zijn beurt gevoelig reageert op de belangrijkste rentetarieven, vooral die van de Fed in Amerika. Signalen over een versoepeling van het monetaire beleid, zelfs een verlaging van de belangrijkste rentetarieven, zijn daarom positief voor de cryptomarkt.

Naast Bitcoin reageren ook aandelenindices zoals de Nasdaq 100 positief. Op het moment van schrijven staat de Amerikaanse techaandelenindex 1,5 procent hoger. Over het hele jaar is de Nasdaq 100 met 12,4 procent gestegen. De benoeming van Salim Ramji als CEO van Vanguard zou ook een positief signaal moeten afgeven. In tegenstelling tot zijn voorganger wordt de nieuwe CEO gezien als cryptovriendelijk.

Vanguard veroorzaakte in januari verontwaardiging omdat het bedrijf zijn klanten de toegang tot Bitcoin ETF-handel ontzegde. Nu speculeert de community dat 's werelds op één na grootste vermogensbeheerder van richting verandert.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven