Nieuws - Bitcoin breekt door all-time high

Door Luc Vesters

Bitcoin breekt door all-time high

Bitcoin ATH

Bitcoin heeft haar all-time high van €59,716.82 doorbroken. De Bitcoinprijs zet zijn opwaartse trend voort met een winst van 6 procent. Vergeleken met de voorgaande week is de prijs met meer dan 25 procent gestegen.

Bitcoin heeft opnieuw records gebroken en een belangrijke mijlpaal bereikt. Op 10 november 2021 was de waarde €59.716. Nu, 845 dagen later, op 4 maart 2024, heeft Bitcoin een nieuwe all-time high (ATH) bereikt met een waarde van €60.304.

De snelle stijging komt door de enorme vraag van ETF-registraties. Het aanbod op over-the-counter OTC platforms lijkt nu bijna leeg te zijn.

"Volgens Glassnode is het aanbod van Bitcoin op de Amerikaanse OTC-platforms op", staat er op X. Afgelopen woensdag waren er "nog maar 40 coins beschikbaar op de grote platforms". Ook op de reguliere handelsplatformen nemen de aandelen af.

"Ik denk niet dat ik zoiets eerder heb gezien," schrijft Cryptoslate analist James Van Straten, doelend op de uitstroom van afgelopen vrijdag. Op die dag verliet "Bitcoin met een waarde van iets meer dan 2,3 miljard dollar de beurzen". Dit was "een van de grootste terugtrekkingen in meer dan 5 jaar". Alleen al op Binance ging Bitcoin voor 400 miljoen US dollar over de toonbank. Dit is opmerkelijk "omdat ze niets met de ETF te maken hebben", zegt Van Straten.

Het aanbodtekort zou kunnen worden verergerd door de naderende halving, waarbij de hoeveelheid Bitcoin die per nieuw block wordt geproduceerd weer wordt gehalveerd. De halving vindt eind april plaats.

De mining industrie zou hierdoor echter aanzienlijke inkomsten kunnen verliezen. Volgens een projectie van het analyseplatform Coinshares zullen ongeveer 14 bedrijven nog steeds winstgevend zijn na de halvering.

De ATH is een belangrijk moment voor de cryptomarkt na jaren van relatieve stilte. Nu de halvering nadert, is de anticipatie merkbaar toegenomen. Met de recente opwaartse trend lijkt de bull run officieel van start te zijn gegaan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven