Nieuws - Bitcoin breekt door adres all-time high

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin breekt door adres all-time high

Bitcoin breekt door adres all-time high

Met de invoering van NFT's nemen de transactiekosten en de blokgrootte op het Bitcoin-netwerk toe. Niet-nul adressen zijn op een recordhoogte.

Na de invoering van NFT's op de Bitcoin blockchain is het aantal zogenaamde non-zero adressen, of niet-nul adressen, gestegen tot een nieuw record van 44 miljoen.

Niet-nul adressen zijn adressen die een positieve hoeveelheid coins bevatten. Het aantal van deze adressen op het netwerk is eerder gebruikt als een metriek voor de vraag naar BTC op lange termijn.

Een rapport van Glassnode legt uit dat voor het eerst in de 14-jarige geschiedenis van Bitcoin sommige netwerkactiviteiten worden gebruikt voor andere doeleinden dan geldtransfers.

Concreet staat er: "Dit is een nieuw en uniek moment in de geschiedenis van Bitcoin. De belangrijkste bron van deze activiteit zijn ordinaten, die in plaats van een grote lading coinvolume een grotere lading gegevens en nieuwe actieve gebruikers dragen."

"De gemiddelde Bitcoin blokgrootte is in enkele weken tijd toegenomen van 1,5 - 2,0 MB tot 3,0 - 3,5 MB," gaat het verder. In de blockspace bezetten Bitcoin NFT's nu 70 procent.

Zeker, NFT's zorgen voor "opwaartse druk op de transactiekosten". De transactiekosten voor BTC zijn echter "niet significant gestegen", aldus Glassnode. Ondertussen verhit het debat over ordinale inscripties op de Bitcoin blockchain.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven