Nieuws - Bitcoin binnenkort beschikbaar via 175.000 geldautomaten?

Door Ted Maas

Bitcoin binnenkort beschikbaar via 175.000 geldautomaten?

bitcoin geld automaten

Geldautomaten waar je Bitcoin en Co. kunt kopen, bestaan al een tijdje. Maar nu wil Digitalmint via een samenwerking cryptocurrencies beschikbaar maken op conventionele geldautomaten.

De samenwerking tussen de geldautomatenexploitant Hyosung en DigitalMint belooft Bitcoin beschikbaar te maken op klassieke geldautomaten in de Verenigde Staten. Dit moet mogelijk zijn via een nieuwe API-integratie.

"We kijken ernaar uit om samen te werken met Hyosung America om cryptocurrency-diensten gemakkelijk en veilig toegankelijk te maken bij hun 175.000 geldautomaten in de Verenigde Staten en daarbuiten," zegt Don Wyper, CEO van DigitalMint.

Hyosung werkt aan een app store voor geldautomaten om meerdere diensten aan te bieden. DigitalMint is naar verluidt de eerste die via dit systeem crypto aan gaat bieden.

"Met de App Store kan elke geldautomaat-exploitant die onze software gebruikt, zich abonneren op apps zoals DigitalMint en deze direct downloaden om te gebruiken – hierdoor zullen nieuwe inkomststromen mogelijk zijn", aldus Brad Nolan, hoofd marketing voor Hyosung Amerika.

Hyosung America is de Amerikaanse dochteronderneming van de Koreaanse variant en omschrijft zichzelf als de "grootste exploitant in de VS op het gebied van geldautomaten". Wat Bitcoin-automaten betreft, staat de VS veruit op de eerste plaats. Met de integratie van Bitcoin-diensten in ‘normale’ geldautomaten zou dit aantal nog verder kunnen stijgen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven