Nieuws - Bitcoin & altcoins stijgen weer

Door Luc Vesters

Bitcoin & altcoins stijgen weer

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Bitcoin & altcoins stijgen weer

De wereld hield in het weekend even de adem in. Een grootschalige Iraanse aanval op Israël zorgde voor spanningen - ook op de financiële markten. Deze onzekerheid uitte zich in een enorme inzinking voor de cryptomarkt

Vooral Altcoins werden getroffen door de crash. Hun prijzen verloren gemiddeld zo'n 20 procent aan waarde. Maar aan het begin van de week lijkt de situatie op de cryptomarkt zich te hebben hersteld.

Bitcoin kon zich duidelijk losmaken van het tussentijdse dieptepunt van rond de 61.700 dollar. Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld op USD 66.483 - een prijsstijging van bijna 8 procent. Het beeld is vergelijkbaar voor de meeste altcoins. Alleen Celestia (TIA) heeft terrein verloren met een daling van 8 procent in de afgelopen 24 uur.

De ontwikkeling van de totale marktkapitalisatie laat ook zien dat investeerders diep ademhalen. Terwijl deze op het hoogtepunt van de crash net onder de 2,2 biljoen dollar stond, is dit cijfer nu gestegen naar 2,43 biljoen dollar. Een stijging van bijna 10 procent.

De mogelijke toelating van Bitcoin ETF's in Hong Kong geeft ook reden tot hoop. Deze week wordt in de Chinese Speciale Administratieve Regio een besluit genomen over de toelating van financiële producten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven