Nieuws - Binance.US wint in rechtszaak in Florida

Door Ted Maas

Binance.US wint in rechtszaak in Florida

Wet en regelgeving
Exchanges

Succes voor Binance in de VS. Een hof van beroep in Florida oordeelt dat de blokkering niet rechtsgeldig was na de schuldbekentenis van CZ. Een staatsrechtbank oordeelde dit op 22 mei.

De schorsing van de licentie in Florida was een reactie op de schuldbekentenis van Changpeng Zhao, CEO van Binance, voor het schenden van de Amerikaanse anti-witwaswet. Het was een unanieme beslissing van het Hof van Beroep. De beslissing werd genomen op basis van het feit dat de Financial Supervisory Authority de toenmalige blokkering van Binance.US niet voldoende had gerechtvaardigd.

Het gebruik van ‘kan’ in de wet [aangehaald door de toezichthouder] impliceert discretie in plaats van verplichting. Voor het opschorten van de licentie is een aanvullende rechtvaardiging nodig die verder gaat dan alleen een verwijzing naar de wet,” aldus de rechtbank.

Binance diende op 25 maart een niet-openbaar beroep in tegen de oorspronkelijke beslissing. Binance.US verklaarde echter alleen op haar website dat “onboarding van nieuwe gebruikers in de staat tijdelijk is gepauzeerd”. De andere Amerikaanse staten waarin de activiteiten van Binance.US zijn opgeschort of licentieverlenging is geweigerd zijn Alaska, Maine, North Carolina en Oregon.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven