Nieuws - Binance stopt tijdelijk bankoverschrijvingen van Amerikaanse dollars

Door Ted Maas

Binance stopt tijdelijk bankoverschrijvingen van Amerikaanse dollars

Exchanges
Binance US dollar stop

's Werelds grootste cryptobeurs Binance schort stortingen en opnames in Amerikaanse dollars op. Andere fiatvaluta's zoals de euro worden niet beïnvloed.

Binance schort stortingen en opnames in US dollars tijdelijk op. Dit blijkt uit een verklaring van de cryptobeurs. Concreet staat er: "We schorten bankoverschrijvingen in USD tijdelijk op vanaf 8 februari. Getroffen klanten zullen direct worden geïnformeerd." Slechts 0,01 procent van de maandelijks actieve gebruikers zal worden getroffen door de opschorting, bevestigde Binance aan Bloomberg.

Andere methoden voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies, "blijven onaangetast", voegt Binance toe. De cryptobeurs integreerde deze functies een kleine maand geleden. Binance specificeert niet de redenen voor de verhuizing. Zowel stortingen als opnames met andere fiatvaluta's, zoals de euro, worden echter niet beïnvloed.

Het valt nog te bezien of het blokkeren van transacties verband houdt met de financiële problemen van Silvergate Bank. Onlangs gaf Binance toe dat er een fout was gemaakt bij het bewaren van klantenfondsen. Deze waren onterecht opgeslagen op een wallet met eigen tokens als onderpand.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven