Nieuws - Binance ontsnapt aan rechtszaak over Tinder-fraude

Door Ted Maas

Binance ontsnapt aan rechtszaak over Tinder-fraude

Binance Tinder Fraud

Divya G. ontmoette een man op Tinder en stuurde hem acht miljoen dollar. Vervolgens klaagde ze Binance aan vanwege de diefstal.

Er is namelijk geen enkel bewijs dat de crypto-exchange heeft geholpen bij de diefstal van ongeveer acht miljoen Amerikaanse dollar, aldus de gegevens van de rechtszaak.  De Amerikaanse burger in kwestie, Divya G., had op Tinder een man ontmoet die "haar romantiek en financiële voorspoed beloofde”.

Nadat ze acht miljoen dollar had overgemaakt naar het adres van de vermeende fraudeur, twijfelde ze al snel aan de ‘echtheid’ van haar relatie. De vrouw diende in maart 2022 een rechtszaak in tegen Binance en andere partijen. Volgens de aanklacht zou 's werelds grootste crypto-exchange betrokken zijn geweest bij de vermeende fraude. De verantwoordelijke rechter oordeelde nu echter dat Divya G. "geen enkel feit kan presenteren hoe Binance daadwerkelijk betrokken was bij deze zaak".

Deze zogenaamde romance scams komen helaas vaak voor. Gemiddeld verliezen de slachtoffers ongeveer 15.000 US dollar per persoon.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven