Nieuws - Binance lanceert Oracle-dienst

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Binance lanceert Oracle-dienst

Binance Coin (BNB)
Exchanges
Binance, BNB, Lancering, Oracle-dienst

Binance lanceert zijn eigen Oracle-dienst – dit zou Chainlink in de problemen kunnen brengen.

Met de lancering van zijn eigen Oracle-dienst heeft Binance zijn invloed op de DeFi-sector verder uitgebreid. De gegevens die in het Binance-ecosysteem worden verwerkt, lopen nu ook via het interne Oracle-systeem. 's Werelds grootste cryptobroker maakt daarmee de visie van de BNB Chain compleet als zijnde totaaloplossing, ook wil de broker nog meer partners in het netwerk toevoegen, en zo de druk op de Oracle-provider Chainlink verder uitbreiden.

Verband tussen off- en on-chain

Oracles spelen een belangrijke rol bij het verwerken van gegevens in blockchainnetwerken. Zij ontvangen gegevens, sturen die door naar smart contracts en beveiligen zo toepassingen die afhankelijk zijn van de toevoer van binnenkomende informatie. Zo worden bijvoorbeeld reisverzekeringen op smart contractbasis, maar ook huidige prijzen op beurzen door Oracles doorgegeven.

Oracles zorgen ook voor gegevensuitwisseling in de andere richting: van blockchains naar de "echte wereld". Als een vertaler tussen gegevens verstuurder en gedecentraliseerde netwerken vervullen zij dus een koppeling tussen de off- en on-chain wereld.

Wat tot nu toe grotendeels door Chainlink als het grootste Oraclenetwerk wordt gedekt. Met zijn eigen Oracle-dienst zou Binance dit monopolie geleidelijk kunnen doorbreken.

Binance op koers voor uitbreiding

Volgens Binance biedt de Oracle-ruimte "enorme mogelijkheden". Via de traffic van smart contracts zouden zij dienen "als de basis van Web3". Verschillende partners binnen het ecosysteem van BNB Chain zouden al ondersteund worden met de Oracle-oplossing.

De ambitie van de broker is duidelijk: de Oracle-dienst is "een volgende stap in Binance's reis om de hoofdleverancier van al het traffic te worden". Niet alleen in de DeFi-sector, maar ook voor supplychains, verzekerings- en zorgsector en gedecentraliseerde identiteiten op basis van blockchain, spelen Oracles een steeds belangrijkere rol. Met de uitbreiding naar andere blockchains, zoals Binance van plan is, zou het Oracle-netwerk van Chainlink minder belangrijk kunnen worden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven