Nieuws - Binance heet voortaan #Benance – Meme gaat viral

Door Ted Maas

Binance heet voortaan #Benance – Meme gaat viral

Exchanges

Binance is weer eens in het nieuws. De laatste tijd krijgt de grootste exchange klap na klap te verduren. het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een boete uitgedeeld aan Binance van 4,3 miljard dollar. Ook eiste ze het ontslag van Changpeng Zhao en zijn volledige medewerking. Het zijn geen goede tijden voor de exchange.

Toch zijn er ook mensen die er plezier uithalen. Het nieuws veroorzaakte namelijk een aantal memes. De koning onder de memes: Benance. De meme werd een trending hashtag en al snel - je raadt het al - een eigen memecoin.

De achtergrond: de Amerikaanse minister van Financiën Janet Allen corrigeerde een van haar collega's tijdens een persconferentie over het Binance-debat. Tijdens het debat vertelde ze dat mensen Binance verkeerd uitspreken, het is namelijk: Benance. Dit werd, uiteraard, meteen een meme met bijbehorende hashtag. En nu - dankzij deepfakes - informeren Joe Biden en Gary Gensler de wereld ook over de juiste uitspraak. Het is nog maar de vraag of Binance gaat rebranden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven