Nieuws - Binance CEO Cangpeng Zhao klaagt zakenblad Bloomberg Businessweek aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Binance CEO Cangpeng Zhao klaagt zakenblad Bloomberg Businessweek aan

Binance

Binance-baas Changpeng "CZ" Zhao wil juridische stappen ondernemen tegen een artikel in het zakenblad Bloomberg Businessweek. De beschuldiging: smaad.

Volgens verschillende berichten in de media heeft Changpeng Zhao de CEO van Binance, het zakenblad Bloomberg Businessweek voor de rechter gedaagd. De CEO van 's werelds grootste cryptobeurs beschuldigt het tijdschrift van het doen van lasterlijke uitspraken in de Chinese versie van een artikel dat in juni van dit jaar werd gepubliceerd.

Ook de Hong Kong Economic Times bericht over de juridische stappen van CZ en schrijft dat de kop van het Chinese artikel luidde: "Changpeng Zhao's Ponzi Scheme". Bovendien was de Engelse versie van het artikel ook in dit opzicht problematisch. Volgens een juridisch document bevatte het oorspronkelijke artikel verklaringen die "volledig ongegrond waren en duidelijk bedoeld waren om lezers te misleiden door hen te doen geloven dat Zhao en Binance betrokken waren bij illegale activiteiten". Zij verwezen onder andere naar de bewering in het artikel dat Binance een "shitcoin casino" was.

"De meeste journalisten bij Bloomberg zijn goed, maar deze keer was het slecht," reageerde CZ in juni op het Bloomberg-artikel.

De Binance-baas legde uit dat zij van plan waren een mooi verhaal over hem te schrijven en vervolgens op het laatste moment de draai van het verhaal veranderden. Dit is niet de eerste keer dat CZ actie onderneemt tegen de media. In 2020 diende de CEO een klacht in tegen Forbes voordat zijn crypto-beurs eerder dit jaar een belang van 200 miljoen dollar nam in de Amerikaanse zakenpublicatie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven