Nieuws - Binance CEO bekritiseert USDT, Tether baas schiet terug

Door Ted Maas

Binance CEO bekritiseert USDT, Tether baas schiet terug

Tether (ERC-20) (USDT)
Stablecoin
Exchanges
CZ Tether ruzie

Onrust tussen de twee bazen. Binance CEO "CZ" en Tether baas Paolo Ardoino zijn verwikkeld in een ordinaire schreeuw wedstrijd op social media. Wat zit erachter?

Binance CEO Chanpeng "CZ" Zhao uitte zijn bezorgdheid over de transparantie van Tether, het bedrijf achter 's werelds grootste stablecoin (USDT). In een Twitter AMA (Ask me anything) bekritiseerde CZ de manier waarop Tether USDT gecentralizeerd is. Bovendien verwijt CZ dat Tether nooit een volledige en serieuze audit heeft ondervonden.

Mede vanwege deze zorgen heeft Binance destijds besloten een eigen stablecoin te lanceren. Het is daarom ook ironisch dat het bedrijf dit jaar BUSD van de markt moet halen van de Amerikaanse Autoriteiten. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat CZ ‘jaloers’ naar Tether kijkt.

Een paar dagen na de uitspraken van CZ sprak Tether CTO Paolo Ardoino zich uit over ongewone marktbewegingen en pogingen tot manipulatie in het stablecoin-segment. "Sommige mensen leren het nooit," zegt Ardoino. In dit argument benoemt Ardoino niet man en paard, maar het is een duidelijke boodschap terug aan het adres van CZ.

Tether heeft op 31 juli nieuwe kwartaalcijfers gepubliceerd. Het bedrijf maakte een winst van bijna een miljard US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven