Nieuws - Bijna 50% van alle blockchain gamers zijn bots

Door Ted Maas

Bijna 50% van alle blockchain gamers zijn bots

Ethereum (ETH)
Solana (SOL)
Fantom (FTM)
Web 3.0
Scams, criminaliteit en fraude
Gaming Bots

Blockchain-spellen zijn nog niet zo populair bij mensen. Maar ze zijn des te populairder bij bots. Dit blijkt uit een nieuwe studie.

Veel mensen klagen dat blockchain spellen niet leuk genoeg zijn. Toch worden ze gespeeld. Hoe kan dit? Het is nu duidelijk door wie: bijna de helft van alle gebruikers zijn bots.

Tenminste dat beweert Levan Kvirkvelia, de mede-oprichter van een anti-bot dienst. De analist onderzocht meer dan 60 blockchain games en ontdekte dat ongeveer 40 procent van de actieve gebruikers geautomatiseerde bots waren. Gemiddeld waren het er 200.000 per spel.

Het is de bedoeling dat de bots de gebruikersaantallen van de respectieve spellen kunstmatig hoger laten lijken dan ze zijn. Blockchain spellen beleefden hun tijdelijke piek in 2021. Het topspel "Axie Infinity" bereikte op zijn hoogtepunt bijna twee miljoen dagelijkse gebruikers, waarvan de meesten uit de Filippijnen.

Intussen is de hype echter verstomd. En er komen steeds meer problemen aan het licht. Axie Infinity werd het slachtoffer van de grootste DeFi roof in de geschiedenis door grove nalatigheid. Er ging 650 miljoen US dollar verloren.

Uit een andere studie bleek dat de meeste blockchain spellen ook erg nalatig zijn wat betreft beveiligingsproblemen. Verdere mega-hacks zijn slechts "een kwestie van tijd".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven