Nieuws - Bijna 2 miljard dollar: Dit hedgefonds investeert massaal in Bitcoin

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bijna 2 miljard dollar: Dit hedgefonds investeert massaal in Bitcoin

Bitcoin (BTC)
ETF
Crypto-acceptatie
Bijna 2 miljard dollar: Dit hedgefonds investeert massaal in Bitcoin

Een New Yorks hedgefonds onthult een enorme investering in Bitcoin ETF's. Het is niet de enige financiële instelling met zo'n engagement.

Bitcoin ETF's maken indruk. Het hedgefonds Millennium Management heeft grote bedragen geïnvesteerd in BTC.

Het in New York gevestigde bedrijf heeft in totaal 1,94 miljard dollar verspreid over vijf verschillende spot ETF's. De grootste posities zijn de iShares Bitcoin Trust ($844 miljoen), het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund ($800 miljoen) en de Grayscale Trust ($202 miljoen).

Dit blijkt uit een kennisgeving aan de SEC.

Het hedgefonds is zeker geen lichtgewicht in de financiële wereld. In 2023 was het bedrijf een van 's werelds grootste alternatieve vermogensbeheerders met een beheerd vermogen (AUM) van meer dan $61,1 miljard.

De 1,94 miljard dollar in Bitcoin is dus ongeveer drie procent van het totale vermogen van het fonds.

Berichten over dergelijke kapitaaltoewijzingen aan de Bitcoin-markt bevestigen in feite de theorie dat de cryptomarkt breder is geworden door de toelating van ETF's.

Naast Millennium Management kopen ook andere institutionele beleggers Bitcoin ETF's.

Bracebridge Capital, een hedgefonds uit Boston dat activa beheert voor Yale en Princeton, heeft bijvoorbeeld USD 434 miljoen in BTC ETF's.

Sequoia Financial Advisors heeft ook $12 miljoen in BTC ETF's.

"In totaal meldden 563 institutionele beleggingsinstellingen afgelopen donderdag dat ze voor 3,5 miljard dollar aan ETF's aanhielden", schrijft Chief Investment Officer Matt Hougan van Bitwise in een blogpost.

Hij vervolgt: "Dit is absoluut enorm. Voor alle financiële adviseurs, family offices of instellingen die zich afvragen of zij de enigen zijn die Bitcoin-investeringen overwegen, is het antwoord duidelijk: je bent niet alleen."

De BTC ETF's hebben in totaal meer dan 800.000 BTC ter waarde van 52 miljard US dollar. Onlangs stroomde er weer meer netto geld in de fondsen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven