Nieuws - Bier in plaats van crypto bij de Superbowl

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bier in plaats van crypto bij de Superbowl

VS
Bier in plaats van crypto bij de Superbowl

De Superbowl is het megasportevenement in de VS en, met meer dan 100 miljoen kijkers, het reclame-evenement bij uitstek. Wie het zich kan veroorloven presenteert daar zijn merk. Vorig jaar domineerden cryptobedrijven FTX, Coinbase, Crypto.com en eToro en gaven miljoenen Amerikaanse dollars uit aan banners en reclamespots. Ook al leek de omvang van de bearmarkt en de ineenstorting van FTX toen nog ver weg, het verschijnen van de cryptovertegenwoordigers was al ongepast.

Als halve garen in de club

Het geloof dat de massale vestiging van crypto's zou slagen door volstrekt buitensporige marketingbudgetten leek bij alle genoemde vertegenwoordigers destijds de boventoon te voeren. Waarom 50 miljoen dollar uitgeven aan productontwikkeling, compliance, IT-beveiliging en innovatie als je voor hetzelfde geld gewoon drie reclamespots van 90 seconden kunt boeken?

De rush van succes en goedkoop geld in die tijd maakte cryptobedrijven comfortabel. Het verlangen naar erkenning, om de top bereikt te hebben, was groter dan het feitelijke budget - zelfs in die tijd. Als je kijkt naar de bedrijven die gewoonlijk adverteren bij de Superbowl, dan zijn dat de grootste bedrijven ter wereld en niet bedrijven die vijf jaar geleden nog een startende onderneming waren.

Bier en M&M's in plaats van Bitcoin

Een jaar later ziet het er heel anders uit. Er zijn geen cryptoreclames bij de Superbowl. In plaats daarvan domineren bierreclames en snacks als M&M's. Bierproducent Anheuser-Busch is de grootste adverteerder bij de Superbowl. Het lijkt een terugkeer naar de basisbehoeften. Bier is niet onderhevig aan cycli, crypto wel. Vooral omdat sommige cryptobeleggers uit 2022 alle reden hebben om een diepe slok uit de fles te nemen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven