Nieuws - Bestuurders van Nuri hebben nauwelijks geïnvesteerd in Celsius

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bestuurders van Nuri hebben nauwelijks geïnvesteerd in Celsius

Investeren
Scams, criminaliteit en fraude
Bestuurders, Nuri, Geïnvesteerd, Nauwelijks

Na het faillissement van neobank Nuri is bekend geworden hoeveel de bestuurders zelf hebben geïnvesteerd in het partnerplatform Celsius.

Documenten geven inzicht

Uit documenten rondom het faillissement rond de failliete Berlijnse neobank Nuri blijkt dat de bestuurders zelf nauwelijks in Celsius hadden geïnvesteerd. Dit wordt gerapporteerd door Finance Forward. Volgens de documenten had het team rond baas Kristina Walcker-Mayer slechts een paar duizend dollar geïnvesteerd in Celsius - een platform dat Nuri op de markt bracht als een gemakkelijk passief inkomen voor nieuwkomers. Ook hadden sommige leden van de leiding volgens het rapport helemaal niet in Celsius geïnvesteerd. Bijvoorbeeld het hoofd van Investeringen, die Celsius toegevoegd had aan het portfolio.

Mede-directeur Jan Goslick nam al eerder geld op

Volgens het rapport had Walcker-Mayer tot 90 dagen voor de uitbetalingsstop geen geld van Celsius opgenomen. Mede-directeur en oprichter Jan Goslick daarentegen wel. Hij nam in totaal ongeveer 32.000 US dollar op van het platform voordat Celsius het faillissement aanvroeg. Als reden werd de renteverlaging op Celsius opgegeven, waardoor ook veel andere gebruikers geld terugtrokken. Het risico van de uitleendienst van Celsius werd volgens het rapport zelfs binnen het bedrijf besproken.

Inmiddels is bekend dat leidinggevenden van Celsius kort voor het faillissement van het platform grote sommen geld hebben teruggetrokken, terwijl veel gebruikers bleven investeren. Volgens documenten had de ex-Celsius CEO Alex Mashinsky vlak voor het faillissement tien miljoen US dollar uitbetaald gekregen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven