Nieuws - Berlijnse start-up groep lanceert VC-fonds voor Web3-toepassingen

Door Ted Maas

Berlijnse start-up groep lanceert VC-fonds voor Web3-toepassingen

Web 3.0
Investeren
VC berlijn

Een in Berlijn gevestigde start-up groep kondigt de lancering aan van een nieuw Venture Capital fonds (risico investeringsfonds) gericht op Web3-toepassingen. Het groepje uit Kreuzberg wil hiermee de ontwikkeling van Web3-applicaties versnellen.

Het in Kreuzberg gevestigde "w3.fund" heeft zijn eerste closing succesvol afgerond en ondersteunt nu al 15 bedrijven. De ‘pot’ voor de eerste investeringsronde is al goed gevuld en zal maximaal 25 miljoen euro bedragen. Het fonds investeert wereldwijd in start-ups in een vroeg stadium die B2B- of B2C-toepassingen ontwikkelen op basis van blockchaintechnologie.

De portefeuille omvat onder meer de ClimateTech start-up "Senken", die Co2-certificaten "on-chain" verhandelbaar maakt. Een andere investering is FANtium, waarmee fans kunnen investeren in atleten met behulp van NFT's.

Bijzonder is ook het gebruik van Web3-technologieën voor het fonds zelf. Mensen die goede voorstellen doen qua investeringen krijgen tokens/aandelen als de deal een succes is. "Het bijzondere aan ons fonds is het ecosysteem van de community dat we opbouwen rond het investeringsvehikel", aldus medeoprichter Vicktoria Klich.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven