Nieuws - Berlijn Blockchain Week 2022 gaat van start

Door Ted Maas

Berlijn Blockchain Week 2022 gaat van start

Ethereum (ETH)
Bitcoin (BTC)
Blockchain/Technologie
Festival, Berlijn, Blockchain, Ethereum, Bitcoin, DeFi

De Blockchain Week in Berlijn biedt een week lang een overvloed aan evenementen rond het Web3. Hier is een overzicht van de belangrijkste evenementen van de week.

De Berlijnse Blockchain Week begint op 12.09.2022. Tot 18 september vinden hier tal van evenementen, workshops, meetups en meer plaats rond blockchain en het Web3, waar crypto-enthousiastelingen zich kunnen verdiepen in de materie. Ondersteuners en ontwikkelaars van de grootste ketens en het brein achter grote bedrijven of startende ondernemingen zijn vertegenwoordigd. Natuurlijk vindt het geheel decentraal plaats op ware blockchain-wijze, d.w.z. verspreid over de stad. Om het overzicht niet te verliezen, volgen hier de belangrijkste gebeurtenissen.

Meetup / Conferentie

Gewoon afspreken en praten over Bitcoin. Sommige meetups maken dit mogelijk tijdens de Blockchain Week. Op maandag om 11.00 uur is er de Bitcoin Hangout@B2029. Meteen daarna, om 16.00 uur, kunnen de kleintjes zich vertrouwd maken met de technologie bij Bitcoin For Kids. s Avonds om 19.00 uur begint een reis door de geschiedenis van de eerste digitale munt met "Bitcoin - heden, verleden en toekomst".

Maar mensen kunnen ook ideeën uitwisselen over andere blockchains. Op dinsdag om 11.30 uur begint de "Tezos Dinsdag Brunch". Cosmos-fans zullen zich zeker thuis voelen bij "Buckle Up & Build with Cosmos" op dezelfde dag vanaf 18.00 uur.

Voor wie enthousiast is over NFT's, is de "NFT's beyond the buzz" Meetup zeker de juiste keuze. Van 15.00 tot 22.00 uur wordt de hype achterwege gelaten en ligt de nadruk op de real-life toepassingen van digitale eenmalige producten.

Vanaf het weekend zal het evenement wat meer vaart krijgen. DeFi specialisten kunnen vrijdag om 17.00 uur met Aave oprichter Stani Kulechov nadenken over de toekomst van de financiële wereld tijdens "DeFi Conversations: The pillars of the next financial system". Voor degenen die het Solana ecosysteem thuis noemen, ga naar de Solana x Jump x Mango Mixer om 19:00.

Workshop / Hackathon

Bezoekers kunnen zich ook verder verdiepen in het ambacht in de talrijke workshops. Polkadot en Kusama nodigen u uit voor de "Cross Chain Product & Developer Workshop" op dinsdag om 13.00 uur.

Alles draait dan om Ethereum vanaf vrijdag, 16.00 uur, tijdens de "ETHBerlin³" Hackathon in de Factory in het Görlitzer Park. De derde editie van het culturele festival beperkt zich niet tot hacking, maar bestrijkt zo'n beetje alle facetten van het ecosysteem en is daarom onmisbaar voor alle Ethereanen. Een Solidity Workshop staat ook al op het programma voor zondag 11 september.

Party / Afterhour

In de feesthoofdstad van Duitsland spreekt het voor zich dat je na een blockchain-evenement een feestje moet vieren. Hier kunt u ongeremd contact leggen met andere fans van de scene en de gebeurtenissen van de dag de revue laten passeren.

Op maandag 12 september begint de DeData: Afterparty met techno om 20.00 uur in Watergate, geheel in de lijn van het thema. Op dinsdagavond vanaf 20 uur nodigt Algorand u uit op een feest in het Instituut voor Hedendaagse Kunst.

Voor Ethereum-fans valt er hopelijk ook iets te vieren tijdens de Blockchain Week. Als de samenvoeging met succes wordt doorgevoerd, kan dit worden gevierd in de AEDEN-club op de samenvoegingsavond op 16 september. Hoewel de samensmelting vóór deze gebeurtenis zou moeten plaatsvinden, zou het met een beetje geluk in de timing eigenlijk tijdens het feest kunnen plaatsvinden. Gasten moeten zich echter wel van tevoren aanmelden - de vraag zal waarschijnlijk groot zijn.

Bij Beer & Web3.0 op zaterdag vanaf 18.00 uur zal het er iets rustiger aan toe gaan. Gewoon aan een biertje nippen en tot laat babbelen over de toekomst van het internet. Waarom niet?

De Blockchain Week eindigt op zondag om 19 uur, wanneer de "ETHBerlin³" afterparty ook het culturele festival rond Ethereum zal afsluiten. Meer details over dit evenement zijn te vinden in het programma op de ETHBerlin homepage.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven