Nieuws - Beleggen in de crisis: Bitcoin of aandelen?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Beleggen in de crisis: Bitcoin of aandelen?

Investeren

De meningen lopen uiteen over de vraag of men beter in Bitcoin en de cryptomarkt of in aandelen kan beleggen. De "beleggingspunk" Gerald Hörhan geeft enkele adviezen waarvan beleggers kunnen profiteren.

Of het nu gaat om Bitcoin, Altcoins of de traditionele aandelenmarkt: de macro-economische situatie heeft nauwelijks activaklasse gespaard. De huidige Bearmarkt heeft een sterke greep op het markt. Dus kijken naar de portefeuille is niet per se een pretje. In deze context vragen sommige beleggers zich af of diversificatie in de richting van aandelen zinvol is.

Bitcoin versus aandelen: de voor- en nadelen

Volgens Gerald Hörhan tonen Bitcoin en andere cryptocurrencies hun kracht in tijden van crisis, vooral voor mensen die een spaarplan volgen, op de voet gevolgd door tech-aandelen. Dat komt omdat ze in zwakke marktfasen lage instapprijzen bieden, met een hoog opwaarts potentieel op de lange termijn; tegelijkertijd werkt het spaarplan het beste bij zeer fluctuerende waarden zoals cryptocurrencies of tech-aandelen.

Men kan bovendien passief inkomen genereren op zijn cryptoportefeuille door in te zetten op of te storten in liquiditeitspools. U moet hier echter een zeer gedegen basiskennis hebben - omdat potentieel hoge winsten altijd ook een verhoogd risico inhouden.

Bij aandelen daarentegen bestaat de mogelijkheid om dividend te ontvangen. Het nadeel: Hier worden belastingen tot 30 procent geheven, en in sommige gevallen zijn er ook bronbelastingen. Veel aandelen die dividend uitkeren hebben vaak relatief kleine koersschommelingen, zodat er niet veel beweegt. Bovendien schorten bedrijven die geen winst maken in tijden van crisis altijd het dividend op. Op het gebied van passief inkomen geldt dus: cryptocurrencies zijn inderdaad risicovoller dan traditionele aandelen. Zij bieden echter ook een groter opwaarts potentieel.

Inefficiënte bitcoinmarkt biedt kansen
Ook in de handel kan het lonend zijn om naar Bitcoin en cryptocurrencies te grijpen. Terwijl de traditionele aandelenmarkt stevig in de greep is van professionele handelaren, hedgefondsen, enz. kunnen ook particuliere beleggers goede trades doen op de cryptomarkt. Hier is het gemakkelijker om geld te verdienen omdat de markt veel inefficiënter is. Het is ook mogelijk om in veel kleinere tranches te handelen dan op de traditionele markt. Duidelijk pluspunt voor de Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Voor de beleggingspionier is één ding duidelijk: een deel van de portefeuille moet zeker bestaan uit cryptobeleggingen. Hier is het echter belangrijk niet willekeurig in coins te beleggen. Je moet je veel meer actief met de zaak bezighouden, en daarvoor heb je gestructureerde beleggingssystemen nodig. Alleen op die manier is het mogelijk weloverwogen beslissingen te nemen - dit geldt vooral in de huidige marktsituatie.

In ieder geval breidt Gerald Hörhan in de huidige bearmarkt zijn cryptoportefeuille uit om te profiteren van de gunstige instapprijzen met versnelde spaarplannen, zoals hij zelf zegt. Met deze portefeuille van deelnemingen is de volgende stap het genereren van passieve inkomsten op zijn portefeuille via DeFi modellen en handel, vergelijkbaar met huurinkomsten. En een goed risicobeheer en een efficiënte belastingstructuur zorgen ervoor dat het vermogen met deze strategie daadwerkelijk toeneemt.

Strategie voor de bearmarkt

Uiteindelijk is het belangrijk het hoofd koel te houden en een goede strategie te hebben in de huidige marktsituatie. Om mensen niet alleen te helpen een dergelijke strategie te vinden, maar deze ook consequent uit te voeren, heeft Gerald Hörhan samen met David Hoffmann de "Crypto Yield Training" gelanceerd.

Wie aan dit programma deelneemt, krijgt exclusieve inzichten en een gepersonaliseerde opleiding van twee beleggingsprofessionals. Toekomstige beleggers en handelaren leren alles wat ze moeten weten over de juiste omgang met Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven